400 gr de farina de força + 100 gr de sèmola de blat integral (cultiu bio)
100 gr de masa mare
10 gr de llevadura de forner
275 ml d'aigua (temperatura ambient)
10 gr de sal
1 cullerada de sucre i un grapat de llavors d'anis (cultiu bio). Al gust.
5o ml d'oli d'oliva verge
Els meus ingredients:
PAS A PAS
- Jo poso les dues farines juntes en un bol, amb la sal i ho barrejo tot. Un cop barrejades les farines i la sal, hi poso la massa mare. Tot ben amassat i ho deixo reposar uns 15 minuts. Durant aquest temps barrejo la llevadura de forner amb l'aigua.
- Passats els 15 minuts, hi poso l'aigua i ho amasso com si fes pa.

- Hi poso el sucre (optatiu, és perquè quedi més brillant el resultat final) i l'anis amb gra (també optatiu). Un cop ben amassat.


- Divideixo la peça en tres boles d'uns 280 gr (ho faig a ull) i les deixo reposar 15 minuts.

- Un cop han reposat, les aixafo. Jo ho faig amb un curró, si voleu i teniu habilitat es pot fer amb les mans. Han de quedar com si fossin plats de 1-2 cm de gruix.

- Ho poso sobre una fusta enfarinada i tapat amb un drap. Jo ho deixo fermentar 1h 30' - 2h. depenent de la temperatura de la sala. Jo visc a la muntanya i no sempre tinc temperatures altes.


- Passat aquest temps, amb l'oli i un pinzell "pinto" les cares superiors de la massa, sense passar-se que llavors queda oliós. Escalfo una planxa que tinc rodona i de ferro colat( amb una paella normal també farà el fet). Quan està calenta, hi poso el pa per la cara pintada, i mentres es fa pinto l'altra cara. El temps de cocció oscil·la entre 2 i 4 minuts (per cara)...depenent del foc i del recipient amb que el feu...

- Ho treieu i deixeu que es refredi. Bon profit!

Nota: la massa mare la procuro activar el dia abans. Però si no ho he fet, i en tinc suficient a la nevera, la trec una hora abans perquè agafi temperaura ambient.

El pa es un aliment molt comu i molt bo i fàcil de fer
ResponEliminaHola Saliha,
ResponEliminael pa està molt bò.
Mercès.
Hola Saliha,
ResponEliminamolt bó el pà.
Mercès.
saliha el pa sembla molt boo
ResponEliminaHola
ResponEliminaSoc en Lovepreet ami m'agrada molt Pa
Mercès
Hola Saliha,
ResponEliminaSoc Timofey,el pa es molt bo i de forma especial.
Mercès.
Hola sali a mi es veu una mica dificil aquet plat però es nota que ho puc apendre.
ResponElimina:)
molt be noia magrada el pa!
ResponEliminaté molt bona pinta el pa
ResponEliminaHola Saliha,
ResponEliminaAquest plat te bona pinta el faré un dia.
Mercès.